loading
Jeste li rezervirali svoj termin pregleda?
Kontaktirajte nas

Medicinsko-biokemijski laboratorij

Osnovne informacije

Osnovne informacije

OSNOVNE INFORMACIJE


Radno vrijeme: radnim danom od 07:00 do 15:00
Prijem pacijenata: od 07:00 do 09:00
Izdavanje nalaza: od 12:00 do 15:00
Naručivanje pacijenata za vađenje krvi:

+385 (0) 20 640 619 od 12 do 15 sati

Kontakt
Administracija +385 (0) 20 640 619
Laboratorij +385 (0) 20 640 617
e-mail: laboratorij@ustanova.glavic.hr

Adresa
Medicinsko-biokemijski laboratorij
Ćira Carića br. 3, I kat
20 000 Dubrovnik
Voditeljica laboratorija: doc. dr. sc. Antonija Perović, spec. med. biokemije

PRIJEM PACIJENTA
Medicinsko-biokemijski laboratorij nalazi se na prvom katu objekta Poliklinike Glavić. Pri prijemu, na administraciji laboratorija, potrebno je imati važeći identifikacijski dokument sa slikom. Nakon upisa, pacijentu se dodjeljuju jedinstvene bar-code naljepnice te se upućuju na vađenje krvi.

UZORKOVANJE KRVI
Uzorkovanje venske krvi - Za uzimanje krvi koriste se jednokratne sterilne igle i namjenske jednokratne sterilne epruvete s podtlakom. Pacijent je u sjedećem položaju stisnute šake, a djelatnik mu stavlja podvezu na nadlakticu. Nakon završenog postupka potrebno je držati 5 minuta ispruženu ruku te drugom rukom pritisnuti vatu na mjestu uboda kako bi se zaustavilo krvarenje i spriječilo moguće nastajanje hematoma.
Uzorkovanje kapilarne krvi - Krv se uzima iz prethodno dobro ugrijanog prstenjaka nedominantne ruke, djeci iz srednjeg prsta. Nakon dezinfekcije ubodnog mjesta, slijedi ubod lancetom te se prva kap krvi obriše, a nadolazeće kapi se skupljaju u mikroepruvetu. Nakon završenog uzorkovanja mjesto uboda prekrije se jastučićem vate.

VRIJEME I NAČIN IZDAVANJA NALAZA
Nalazi laboratorijskih pretraga liječnicima koji su ordinirali tražene pretrage dostavljaju se kroz sustav CEZIH isti dan. Pacijenti također isti dan mogu dobiti nalaze putem mail-a (potrebno ostaviti mail adresu). Nalazi se osobno mogu preuzeti u laboratoriju sljedeći dan od 12:00 do 15:00 Vrijeme izdavanja nalaza za pretrage koje se vrše u suradnim laboratorijima ovisno je o vrsti pretraga te će te o istom biti informirani na administraciji laboratorija.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

W3Schools